Mexicaanse sandwich
Recept

Mexicaanse Sandwich
van ciabatta
Dippers

30
Voor
4
Gemiddeld
Ingrediënten

200 g gehakt

2 rode uien

200g tomatenblokjes

1/2 tl cayennepoeder

1 teen look

1 tl kaneel

100g rode bonen (in blik)

1/2 groene paprika

100 g maïs (in blik)

verse koriander

40 g geraspte cheddar

8 sneetjes ciabatta (ongeveer 150 g)

1/2 avocado (ongeveer 100 g)

sap van 1/2 limoen

Zout

1 zak Dippers van McCain

 

Bereiding
  1. Pel de ui en snij fijn. Snij de 2de ui in ringen.
  2. Bruin het vlees in een pan met wat olie. Voeg de fijngehakte ui en look bij.
  3. Voeg de tomatenstukjes toe. Kruid bij met cayennepeper en kaneel. Laat 5 min koken.
  4. Snij de groene paprika in blokjes. Laat de maïs uitlekken.
  5. Was en ontpit de avocado. Snij in reepjes en doe er limoensap over.
  6. Was de koriander en verwijder de steeltjes.
  7. Bereid de Dippers volgens de verpakking.
  8. Plet de rode bonen met een vork en kruid met cayennepoeder, zout en koriander.
  9. Voeg nog peper, kaas en maïs toe en meng goed.
  10. Gril de sneetjes ciabatta en leg de bonen erop.
  11. Leg de reepjes avocado op het brood.
  12. Snij de sandwich schuin door ter decoratie.
  13. Serveer er Dippers bij, samen met de saus.

Wist je dat...

Avocado is een vrucht die vol met vitamines zit. Hij bevat ook goede vetten zoals Omega 9, wat dan weer goed is voor het hart.