Gamba Oven Specials
Recept

Gegrilde gamba's
met munt-yoghurtsaus
Oven Specials

30
Voor
2
Gemakkelijk
Ingrediënten

1 verpakking McCain Oven Specials aardappelpartjes met Himalayazout en rozemarijn

6 reuzengamba’s, ongepeld

3 tenen knoflook

0,5 rode peper

2 el olijfolie

100 ml Griekse yoghurt

10 blaadjes munt

1 blik tomatenblokjes

peper en zout

6 sateprikkers

10 stelen platte peterselie

Bereiding

Voorbereiden:

 

  1. Pel de gamba’s: verwijder de schalen maar laat de kop zitten. Steek door de kop een prikker tot in de staart.

  2. Hak de knoflook en de rode peper fijn. Neem er 1/2 van en meng dit met olijfolie, rode peper en zout. Leg hierin de gamba’s te marineren.

  3. Hak de peterselie grof.

  4. Verwarm een oven op 220° graden.

  5. Verwarm een grillpan op hoog vuur.


Bereidingswijze:

 

  1. Zet de aardappelpartjes met Himalayazout en rozemarij voor 20 minuten in de oven.

  2. Doe de tomatenblokjes met 1/2 van de knoflook, wat peper en zout in een steelpan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat licht inkoken. Pureer glad met een staafmixer. Houd warm op een laag vuurtje.

  3. Hak de muntblaadjes fijn en meng door de yoghurt, met het laatste deel van de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Haal de gamba’s uit de marinade en grill ze in 3 minuten gaar in de grillpan.

  5. Neem de aardappelpartjes uit de oven en stort ze op een schaal. Giet wat tomatensaus naast de aardappelen op het bord. Leg de gamba’s erop, en bestrooi met peterselie.

  6. Geef de yoghurtsaus erbij om te dippen. De gamba kan vanaf de staart van het stokje gegeten worden.

 

Ontdek in onze YouTube video hoe je stap voor stap dit recept klaarmaakt.

Wist je dat?

Gamba's zijn eigenlijk grote garnalen. Ze worden vaak verward met scampi's, die eigenlijk kleine kreeften zijn.

 

 

 

Aardappelkwartjes met schil en Himalayazout
Oven Specials

Nieuw Recept

Kippenbilletjes
en winterse groentespiesjes
Aardappelpartjes

Recept

Lamskoteletjes
en groene asperges
Halve krieltjes met rozemarijn