Kabeljauw
met gepofte tomaatjes
Aardappelschijfjes Look&Peterselie
700g McCain aardappelschijfjes look&peterselie
600g kabeljauw, in vier stukken
250g kerstomaatjes aan een takje
1 courgette
4 el olie
peper en zout
Voorbereiden:
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Snijd de courgette in plakken.
-
Wrijf de kabeljauwstukken in met peper, zout en wat olie. Leg in een ovenschaal.
-
Leg de tomaatjes en courgette in een andere ovenschaal en besprenkel met olie, peper en zout.
Bereidingswijze:
-
Verhit de resterende olie in een braadpan en bak hierin de aardappelschijfjes look&peterselie 5 minuten.
-
Beleg de kabeljauwstukken dakpansgewijs met de aardappelschijfjes. Verdeel de resterende schijfjes over de schaal.
-
Zet de kabeljauw met aardappelschijfjes en de tomaatjes 15 minuten in de oven. Controleer of de kabeljauw gaar is.
Serveren:
-
Leg de kabeljauwstukken met het aardappeldakje voorzichtig op de borden.
-
Leg er aardappelschijfjes en courgetteschijfjes naast.
-
Verdeel tomaatjes en vrijgekomen sap over de borden.
-
Garneer eventueel met wat peterselie
Ontdek in onze YouTube video hoe je stap voor stap dit recept klaarmaakt.
Wist je dat...
Onze aardappelschijfjes worden geblancheerd tijdens het productieproces. Dat zorgt ervoor dat je bereidingstijd ook aanzienlijk korter wordt.