kabeljauw tomaat schijfjes
Recept

Kabeljauw
met gepofte tomaatjes
Aardappelschijfjes Look&Peterselie

25
Voor
4
Gemiddeld
Ingrediënten

700g McCain aardappelschijfjes look&peterselie

600g kabeljauw, in vier stukken

250g kerstomaatjes aan een takje

1 courgette

4 el olie

peper en zout

Bereiding

Voorbereiden:

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Snijd de courgette in plakken.

  3. Wrijf de kabeljauwstukken in met peper, zout en wat olie. Leg in een ovenschaal.

  4. Leg de tomaatjes en courgette in een andere ovenschaal en besprenkel met olie, peper en zout.

 

Bereidingswijze:

 

  1. Verhit de resterende olie in een braadpan en bak hierin de aardappelschijfjes look&peterselie 5 minuten.

  2. Beleg de kabeljauwstukken dakpansgewijs met de aardappelschijfjes. Verdeel de resterende schijfjes over de schaal.

  3. Zet de kabeljauw met aardappelschijfjes en de tomaatjes 15 minuten in de oven. Controleer of de kabeljauw gaar is.

 

Serveren:

 

  1. Leg de kabeljauwstukken met het aardappeldakje voorzichtig op de borden.

  2. Leg er aardappelschijfjes en courgetteschijfjes naast.

  3. Verdeel tomaatjes en vrijgekomen sap over de borden.

  4. Garneer eventueel met wat peterselie

 

Ontdek in onze YouTube video hoe je stap voor stap dit recept klaarmaakt.

Wist je dat...

Onze aardappelschijfjes worden geblancheerd tijdens het productieproces. Dat zorgt ervoor dat je bereidingstijd ook aanzienlijk korter wordt.

Schijfjes
look en peterselie

Nieuw Recept

Kabeljauwfilet met tomaten
en verse kruiden
Puree

Recept

Scampispiesjes
met dipsausje
mini-krieltjes