Recept
Kippenbilletjes
en winterse groentespiesjes
Aardappelpartjes
25'
Voor
2
Gemakkelijk
Ingrediënten
1 pak McCain Oven Specials aardappelpartjes rozemarijn & roze Himalayazout
300g kippenbillen
2 takjes rozemarijn
1 teen knoflook
1 tl paprikapoeder
1 rode paprika
0,5 courgette
1 rode ui
3 el olijfolie
peper en zout
Extra nodig: 2 satéprikkers
Bereiding
Voorbereiden:
- Hak de knoflook fijn. Rits de rozemarijn van de takjes en hak grof.
- Marineer de kippenbilletjes in 1 el olie, paprikapoeder, de knoflook en de helft van de rozemarijn.
- Snijd de paprika in 8 stukken, de courgette in 8 sneetjes en de rode ui in 8 kwarten. Leg ze in een eetlepel olie met de rest van de rozemarijn en bestrooi met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereidingswijze:
- Rijg de groenten aan de prikkers en doe deze in een ovenschaaltje. Zet samen met de aardappelpartjes 20 minuten in de oven.
- Verhit een koekenpan met de laatste lepel olijfolie en bak hierin de kippenbilletjes gaar.
- Breng alles samen op een bord: leg de aardappelpartjes op de borden, schik de kippenbilletjes en spiesjes erop.
Ontdek in onze YouTube video hoe je stap voor stap dit recept klaarmaakt.