Aardappelpartjes met rozemarijn en roze Himalayazout met kippenboutjes
Recept

Kippenbilletjes
en winterse groentespiesjes
Aardappelpartjes

25'
Voor
2
Gemakkelijk
Ingrediënten

1 pak McCain Oven Specials aardappelpartjes rozemarijn & roze Himalayazout

300g kippenbillen

2 takjes rozemarijn

1 teen knoflook

1 tl paprikapoeder

1 rode paprika

0,5 courgette

1 rode ui

3 el olijfolie

peper en zout

 

Extra nodig: 2 satéprikkers

Bereiding

Voorbereiden:

  1. Hak de knoflook fijn. Rits de rozemarijn van de takjes en hak grof.
  2. Marineer de kippenbilletjes in 1 el olie, paprikapoeder, de knoflook en de helft van de rozemarijn.
  3. Snijd de paprika in 8 stukken, de courgette in 8 sneetjes en de rode ui in 8 kwarten. Leg ze in een eetlepel olie met de rest van de rozemarijn en bestrooi met peper en zout.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze:

  1. Rijg de groenten aan de prikkers en doe deze in een ovenschaaltje. Zet samen met de aardappelpartjes 20 minuten in de oven.
  2. Verhit een koekenpan met de laatste lepel olijfolie en bak hierin de kippenbilletjes gaar.
  3. Breng alles samen op een bord: leg de aardappelpartjes op de borden, schik de kippenbilletjes en spiesjes erop.

Ontdek in onze YouTube video hoe je stap voor stap dit recept klaarmaakt.

Wist je dat ...

Roze Himalayazout is rijk is aan heel wat mineralen, onder meer ijzer die het zout zijn karakteristieke roze kleur geven.

Aardappelkwartjes met schil en Himalayazout
Oven Specials

Recept

Eendenborst
met boontjes en rode vruchtensaus
country potatoes

Recept

Pompoengratin
met lamsgebraad en dijonaise
aardappelschijfjes