asperges lam
Recept

Lamskoteletjes
en groene asperges
Halve krieltjes met rozemarijn

25
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten

1 verpakking McCain halve krieltjes met rozemarijn

8 lamskoteletjes

24 groene asperges

100g kruidenboter

olie om te bakken

peper en zout

Bereiding

Voorbereiden:

 

  1. Smeer de lamskoteletjes met een mesje in met de gesmolten kruidenboter. Zet een grillpan op hoog vuur om op te warmen.

  2. Snijd 1 cm van de onderkant van de asperges. Zet een pan water met flink zout op het vuur en breng aan de kook.

 

Bereidingswijze:

 

  1. Zet een braadpan op het vuur, doe er olie bij en bak hierin de halve krieltjes met rozemarijn goudbruin. Draai het vuur laag en laat staan, roer af en toe om.

  2. Leg de lamskoteletjes in de hete grillpan en bak ze aan beide kanten 1,5 minuut.

  3. Doe ondertussen de asperges in het kokende water en blancheer 3 minuten.

  4. Spoel de asperges kort af onder koud water, leg op verwarmde borden.

  5. Schep hierbij de halve krieltjes met rozemarijn en leg er de koteletjes bij.

Ontdek onze Youtube video hier die je stap voor stap door het recept gidst.

 

Wist je dat...

Groene asperges zijn fijner dan witte asperges. Je kan ze in hun geheel eten, zonder ze te schillen. Het volstaat om het witte stukje aan de voet weg te snijden om de asperge op te frissen.

 

 

Halve krieltjes
met rozemarijn

Recept

Kip uit de oven
met bospaddestoelen
Halve krieltjes

Recept

Pompoengratin
met lamsgebraad en dijonaise
aardappelschijfjes