Quiche met witloof,
kaas en hesp
Krieltjes
350g McCain krieltjes
1 rol kruimeldeeg
500g witloof
3 eieren
200ml slagroom
100g hesp
100g geraspte kaas
peper en zout
Voorbereiden:
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Bekleed 4 quichevormpjes met het deeg.
-
Snijd het witloof in stukken en verwijder de bittere kern.
-
Klop in een kom de eieren los met slagroom, peper & zout.
Bereidingswijze:
-
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de witloof in 5 minuten.
-
Meng het witloof met de krieltjes en schep in de vormpjes. Leg er de hesp tussen en bestrooi met geraspte kaas.
-
Overgiet het geheel met het eimengsel.
-
Zet 25 minuten in de oven.
Serveer met een frisse salade.
Ontdek in onze YouTube video hoe je stap voor stap dit recept klaarmaakt.
Wist je dat?
Een quiche is een ideale manier om de restjes uit je koelkast weg te werken. Stoof je groentjes lichtjes aan alvorens ze in de quiche te doen en - hup - je hebt een verrassende quiche.