Recept
Hertenfilet
met boschampignons
Mini-Kroketten
30'
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten
1 pak mini-kroketten
4 stukken hertenfilet van 180 g/stuk
½ kg gemengde boschampignons
20 g gedroogd eekhoorntjesbrood
1 sjalot
2 el gesnipperde peterselie
1 dl wildfond
1 dl rode wijn
75 g boter
zout en peper
Bereiding
- Week het eekhoorntjesbrood 15 minuten in koud water.
- Borstel de boschampignons schoon.
- Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het gaar naar smaak in een klontje boter.
- Verwijder het vlees uit de pan en hou het warm onder een vel aluminiumfolie.
- Bak de gesnipperde sjalot glazig aan in dezelfde pan voeg er de boschampignons en het uitgeknepen eekhoorntjesbrood bij en bak ze al roerend kort op een hoog vuur.
- Breng de champignons op smaak met zout, peper en peterselie.
- Deglaceer de pan met de rode wijn en 1 dl van het weekwater van het eekhoorntjesbrood. Voeg er de wildfond bij en laat de saus inkoken tot de helft.
- Bind de saus met een klontje koude boter.
- Maak de mini-kroketten klaar zoals aangegeven op de verpakking.
Wist je dat...
Hertenvlees brengt je echt in winter sfeer. Het is magervlees en bevat veel ijzer, eiwitten en Omega 3 vetzuren.