Hertenbiefstuk
Recept

Hertenfilet
met boschampignons
Mini-Kroketten

30'
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten

1 pak mini-kroketten
4 stukken hertenfilet van 180 g/stuk
½ kg gemengde boschampignons
20 g gedroogd eekhoorntjesbrood
1 sjalot
2 el gesnipperde peterselie
1 dl wildfond
1 dl rode wijn
75 g boter
zout en peper

Bereiding
  1. Week het eekhoorntjesbrood 15 minuten in koud water.
  2. Borstel de boschampignons schoon.
  3. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het gaar naar smaak in een klontje boter.
  4. Verwijder het vlees uit de pan en hou het warm onder een vel aluminiumfolie.
  5. Bak de gesnipperde sjalot glazig aan in dezelfde pan voeg er de boschampignons en het uitgeknepen eekhoorntjesbrood bij en bak ze al roerend kort op een hoog vuur.
  6. Breng de champignons op smaak met zout, peper en peterselie.
  7. Deglaceer de pan met de rode wijn en 1 dl van het weekwater van het eekhoorntjesbrood. Voeg er de wildfond bij en laat de saus inkoken tot de helft.
  8. Bind de saus met een klontje koude boter.
  9. Maak de mini-kroketten klaar zoals aangegeven op de verpakking.

Wist je dat...

Hertenvlees brengt je echt in winter sfeer. Het is magervlees en bevat veel ijzer, eiwitten en Omega 3 vetzuren.

Recept

Gebraden kalkoenfilet
met spinazie
Kroketten op z'n belgisch

Recept

Varkenshaasje met spruiten
en een zoetzure biersaus
Mccain Kroketten