Rosbief met seizoensgroenten en pepersaus
Recept

Rosbief met seizoensgroenten
en roze pepersaus
Mccain kroketten

45
Voor
4
Gemiddeld
Ingrediënten

1 zak McCain kroketten

1 kg rosbief 

500 g witloof 

500 g spruitjes

500 g wortelen 

2 dl witte wijn 

1 el roze peper op azijn 

100 g boter 

sap van halve citroen 

zout en peper

Bereiding
  1. Blancheer de spruiten 5 min in licht gezouten water. Laat ze uitlekken. Snij de wortelen in stukjes en stoof ze 10 min met een klontje boter en een beetje water.
  2. Voeg de spruiten toe en stoof nog 5 min tot het water verdampt is. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Stoof het witloof  in een pot met deksel met een klontje boter, een beetje water, het citroensap, peper en zout gedurende 30 min. 
  4. Blancheer de spruiten 5 min in licht gezouten water. Laat ze uitlekken. Snij de wortelen in stukjes en stoof ze 10 min met een klontje boter en een beetje water. Voeg de spruiten toe en stoof nog 5 min tot het water verdampt is. Breng op smaak met peper en zout. Stoof het witloof  in een pot met deksel met een klontje boter, een beetje water, het citroensap, peper en zout gedurende 30 min.
  5. Breng de rosbief op smaak met peper en zout en bak het goudbruin langs elke zijde met een klontje boter. Zet het vlees in de braadpan in de oven en braadt het verder gedurende 20 à 25 min op 180°C. Haal het vlees uit de braadpan en laat 15 min rusten onder aluminiumfolie. 
  6. Deglaceer de braadpan met de witte wijn en laat de jus tot de helft inkoken. Roer er de roze peper door en bind de saus met koude boter.
  7. Bak de McCain kroketten in 4 min goudbruin in een friteuse (175°C).
  8. Dresseer het vlees met de saus en de seizoensgroenten op een bord en serveer met de kroketten.

Wist je dat...

De herkomst van spruitjes in onzeker... "Spruitjes" werd al in 17de eeuw al vermeld, toen de inwoners van Saint Gilles een soort van nieuwe kool creeërden die verticaal groeide en zo minder plaats innam.

McCain
Kroketten

1
Recept

Varkenshaasje met spruiten
en een zoetzure biersaus
Mccain Kroketten

Recept

Gebraden kalkoenfilet
met spinazie
Kroketten op z'n belgisch