Recept
Zeetong
met garnalen
Kroketten op z'n belgisch
30'
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten
1 verpakking Kroketten à la Belge
4 zeetongen van 300 g/stuk
150 g gepelde grijze garnalen (het liefst zelf gepelde)
1 glas witte wijn
1 citroen
100 g boter
bloem
zout en peper
Bereiding
- Bestrooi de vis met zout en peper. Draai de tongen door de bloem en bak ze gaar in voldoende boter.
- Verwijder de zeetongen uit de pan en deglaceer ze met de witte wijn.
- Laat eventjes doorkoken en voeg er nog een klontje verse boter bij.
- Verdeel de vissen op borden, bestrooi ze met garnalen en peterselie.
- Giet er de warme botersaus op.
- Maak de kroketten à la Belge klaar zoals aangegeven op verpakking.
- Dien de zeetongen op met een kwartje citroen en eventueel een slaatje.
Wist je dat...
Een ander woord voor deglaceren is afblussen. Nadat je je vlees of vis uit de pan hebt gehaald "blus" je de aromatisch achtergebleven aanbaksels met een vloeistof, zoals wijn.