Lamsstoofpot
Recept

Lamstoofpotje
met lentegroenten
Pommes 'pom

90'
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten

1 zak Pom’Pom
1,2 kg lamsstoofvlees (schouder of nek)
2 dl witte wijn
1 kg verse tuinbonen of 300 g diepvries
2 kleine primeur bloemkooltjes
3 hele ongepelde teentjes look
1 ui, enkele takjes verse tijm
3 blaadjes laurier
1 el tomatenpuree
50 g boter
zout en peper

Bereiding
  1. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het langs alle kanten goudbruin. Verwijder het vlees uit de pan en leg het in een kookpot met dikke bodem.
  2. Snipper de ui en bak het goudbruin op een zacht vuurtje in hetzelfde vet. Voeg de ui bij het vlees.
  3. Deglaceer de pan met de wijn en giet er net genoeg water bij tot het vlees juist bedekt is met vocht. Voeg er de tomatenpuree, de hele teentjes look, de laurier en de tijm bij.
  4. Laat het vlees zachtjes stoven gedurende 90' min.
  5. Blancheer ondertussen de bloemkooltjes gedurende 3 minuten in ruim licht gezouten water. Blancheer de tuinbonen 2 minuten in hetzelfde water en verwijder de taaie witte vellen van de grotere exemplaren. Voeg de groenten bij het vlees en laat nog eventjes verder garen.
  6. Maak de Pom’pom klaar zoals aangegeven op de verpakking

Wist je dat...

Wij kennen vooral de wittebloemkool, maar wist je ook dat er een paarse en groene variant bestaat? Leuk om je bord op te fleuren.

Recept

Stoofpotje van vis
met mosselen en scampi
Pommes Pom'

Recept

Rosbief
met sperzieboontjes
mccain kroketten