
Recept
Loaded chips
met gehakt en aioli
Rustic Chips
40'
Voor
4
Gemiddeld
Ingrediënten
- McCain Rustic Chips
- Geraspte kaas naar keuze
- Fijngehakte bieslook
- 600 g rundergehakt
- 500 g tomaten, gepeld en geraspt
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- zout, peper
- 1 kaneelstokje
- 3-4 korrels piment
- 1/4 theelepel komijn
- 1 eetlepel tomatenpuree
Voor de Aioli saus (Agioli):
- 4 teentjes knoflook, geperst
- 2 eidooiers
- 2 theelepels mosterd
- 1 eetlepel citroen
- olijfolie (zoveel als nodig is)
- zout & peper
Bereiding
Bereid de Rustic Chips zoals vermeld op de verpakking.
Voor het gehakt:
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
- Voeg het gehakt toe en bak bruin (4-5 minuten).
- Breng het gehakt op smaak met zout en peper, voeg de tomatenpuree, kaneel, piment en komijn toe en meng goed.
- Voeg na 2-3 minuten de geraspte tomaten toe, roer je alles door en laat op laag vuur 20-25 minuten sudderen tot je een dikke saus krijgt.
Voor de Aioli (Agioli):
- Klop alle ingrediënten met een mixer.
- Voeg al kloppend olijfolie toe tot de saus dik wordt.
Klaar om op te dienen! Serveer de Rustic Chips met het gehakt, de Aioli, geraspte kaas en fijngehakte bieslook er bovenop.
Wist je dat:
Canadese Poutine, Kapsalon in de kebabzaak, ... Frietjes serveren met toppings is niets nieuws, maar loaded fries wonnen de laatste jaren enorm aan populariteit. Kies de juiste groenten, proteïne en smaakmakers en je tovert in geen tijd een volledige maaltijd op tafel. Street food ten top!