Stoofpotje van vis, mosselen en scampi
Recept

Stoofpotje van vis
met mosselen en scampi
Pommes Pom'

25
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten

1 zak Pommes Pom'  

1 kg mosselen

600 g kabeljauwhaasje

12 scampi 

100 g gepelde grijze garnalen 

300 g de broccoli 

3 wortelen 

250 g spinazie 

1/2 fles droge witte wijn 

2,5 dl room 

zout en peper

Bereiding
  1. Was de spinazie. Pel de scampi. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de wortelen en snijd ze in plakjes. Snijd het kabeljauwhaasje in hapklare stukken.
  2. Was de mosselen en laat ze op een hoog vuur en onder een deksel opengaan in een bodempje wijn. Laat de mosselen wat afkoelen en verwijder de schelpen.
  3. Zeef het kookvocht van de mosselen. Breng het mosselkookvocht aan de kook en giet er de witte wijn bij. Laat de saus inkoken tot de helft en roer er de room bij.
  4. Breng de saus aan de kook. Voeg de groenten bij de saus en laat ze 3 minuten zachtjes koken. Voeg de scampi en de vis bij de groenten en laat het vispotje nog 3 minuten verder garen. Voeg er dan, juist voor het opdienen de mosselen en de garnalen bij. Laat het vispotje niet meer koken. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Maak de Pommes Pom' klaar zoals aangegeven op de verpakking en dien ze op met vispannetje.

Wist je dat...

Hoera voor de magere proteïnes van mosselen. Ze zijn immers rijk aan mineralen, ijzer, calcium, magnesium en jodium.

Recept

Scampi
met gestoofde radijzen in tomatensaus
Golden long

Recept

Mosselen
in witte wijnsaus
Golden long