Tournedos
Recept

Tournedos
met blauwe aderkaas en noten
Pommes 'pom

30'
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten

1 zak Pom’pom,
4 tournedos van 180 g/stuk
100 g blauwe schimmelkaas naar keuze
50 walnoten
1,5 dl witte wijn
zout en peper

Bereiding
  1. Hak de walnoten grof en rooster ze kort in een droge pan zonder ze te laten kleuren.
  2. Bak het vlees naar smaak.
  3. Deglaceer de pan met de witte wijn en smelt 50 g kaas in de saus. Voeg de noten bij de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de overgebleven kaas op het vlees el laat het eventjes smelten onder een gril.
  5. Maak de Pom’Pom klaar zoals aangegeven op de verpakking.
  6. Kuis het witloof en leg de stronken naast elkaar in een kookpot met dikke bodem. Voeg er het sap van ½ citroen bij, 1 theelepel suiker en wat klontjes boter bij.
  7. Giet een bodempje water over de groente en gaar ze, onder een deksel en op een laag vuur gedurende 25 minuten.
  8. Verwijder het deksel en laat het witloof op een hoger vuur karameliseren.
  9. Schil de wortelen. Leg ze in een kookpot met dikke bodem. Voeg er een bodempje water, 30 g boter, ½ theelepel suiker en 1 theelepel geriste tijm bij. Laat de wortelen zachtjes garen tot het water verdampt is en de wortelelen mooi glanzen.

Wist je dat...

In tegenstelling tot filet pure of tussenribs is de tournedos geen benaming voor een deel van een rund, maar het is de manier waarop het vlees gesneden wordt.