"It's all good" bij McCain

Het gaat veel verder dan de producten die we produceren. Het gaat ook om wie we zijn en wat ons drijft. Sommige bedrijven zijn bekend omwille van hun producten, anderen omwille van wie ze zijn.
Wij willen alvast beiden tegelijk zijn en perfect zijn in elk aspect van ons vak. En dat neemt tijd. Het is een lange zoektocht, die begint bij goede en echte ingrediënten die smaak en plezier brengen aan de consument. Om dat doel te bereiken, controleren we regio per regio onze ingrediënten om zeker te zijn dat ze aan onze kwaliteitsnormen voldoen. Er is in onze ogen immers niets zo belangrijk als de smaak van onze producten. Maar het zijn niet enkel de ingrediënten, hoe goed ze ook zijn. Het is ook een kwestie van ethiek en familiaal ondernemen. Dat gaat van hoe wij onze goede producten bereiden tot de band die we hebben gecreeërd met onze landbouwers, en de vertrouwensrelaties die we hebben opgebouwd met onze consumenten. We kunnen natuurlijk niet waken over ons bedrijf, zonder ook zorg te dragen voor het milieu en ons personeel. Kwaliteitsvolle ingrediënten, een gezonde omgeving, goede landbouwpraktijken en trotse werknemers zijn de essentiële bouwstenen om goede producten te ontwikkelen. We weten dat we onze eigen definitie hebben van het woord "goed". Maar we laten het evolueren naar gelang welke betekenis de consument er aan geeft. We willen immers dat, wanneer ze voor McCain kiezen, ze met plezier producten kiezen die goed zijn voor hen. "It's all good" is voor McCain alleszeggend. Het is onze filosofie en onze business-strategie.

Onze fundamentele waarden

en onze gedragscode benadrukken samen ons engagement zowel op legaal als ethisch vlak. Het is ook wat ons leidt doorheen al onze beslissingen en interacties.
1.

Authenticiteit

Wees echt, open en vriendelijk. Luister aandachtig. Hou je aan je woord.
2.

Engagement

Creeër je eigen toekomst. Heb zin om de onderneming, de wereld en jezelf te verbeteren.
3.

Integriteit

Doe wat goed is. Bouw vertrouwensrelaties op met onze klanten en iedereen waarmee je in contact komt.

Ontdek onze geschiedenis

Mccain in de wereld

McCain is wereldwijd marktleider in de productie van frieten en diepgevroren aardappelspecialiteiten. Wist u dat 1 op de 4 frieten in de wereld er een van McCain is? We zijn op 6 werelddelen en in 160 landen aanwezig, stellen meer dan 20.000 mensen tewerk en verkopen onze producten aan grote distributieketens en de horeca.

Mccain in Europa

De administratieve en commerciële zetel van McCain Europe bevindt zich in Villeneuve d’Ascq (Noord-Frankrijk). In Europa telt McCain 8 productie-eenheden verdeeld over 4 landen (Frankrijk, België, Nederland en Polen) en meer dan 1.600 partners binnen de landbouwsector. Binnen de grootdistributie vormen Frankrijk, Duitsland, België en Italië de 4 belangrijkste markten.

De geschiedenis van de broers Mccain

In 1957 openen de broers McCain een productie-eenheid voor diepvriesfrieten in hun geboortestad Florenceville in Canada. Het is de start van een wereldwijd succesverhaal. Ook vandaag is McCain nog steeds een familiebedrijf.

Mccain, een Canadees succesverhaal

De broers McCain stammen uit een familie van landbouwers maar maken ook de opkomst van de diepvriesindustrie mee. Logisch dus dat ze het idee opvatten hun aardappels tot diepvriesfrieten te verwerken. Net als de eerdere generaties, bouwen ook zij hun leven rond de aardappel op. En uiteindelijk komt McCain tot stand.

1965, de grote oversteek van Mccain

In 1965 steekt McCain de Atlantische Oceaan over. In 1968 wordt de eerste Europese productiesite van diepvriesfrieten in het Britse Scarborough ingehuldigd. En zo begint het grote Europese avontuur.

1973, Mccain arriveert op het vasteland

McCain steekt het Kanaal over en koopt zijn eerste frietfabriek in Europa in Lewedorp, Nederland. In 1991 volgt nog een andere vestiging in Lelystad. De keuze valt op deze locaties omdat ze in de buurt van de aardappelvelden liggen.

1981, Mccain trekt naar Frankrijk

McCain zet zijn groei verder en vestigt zich in 1981 ook in Frankrijk, in Harnes in Pas-de-Calais.

1986, Mccain vestigt zich in België.

2001, Matougues : Mccain schakelt een tandje hoger

McCain huldigt zijn nieuwe fabriek in Matougues, in de regio Grand-Est, in. Het is de grootste productielijn van frieten ter wereld.

2012-2013, Overnames van Celavita en Lutosa

McCain neemt het Nederlandse Celavita over, expert in verse aardappelen. Een jaar later, in 2013, neemt McCain het bedrijf Lutosa in Leuze-en-Hainaut, België, over.

Mccain België

De kantoren van McCain Belgium bevinden zich in Grobbendonk. McCain telt 2 productiefaciliteiten in België, in Leuze-en-Hainaut en Waregem. Sinds 2017 worden alle McCain friteusefrieten verkocht in België geproduceerd in België met enkel Belgische aardappelen.

Ontmoet onze experten

Aangezien McCain de beste aardappelen selecteert in de beste regio's van Europa, omringen we ons uiteraard ook met de beste specialisten. Landbouwers, landbouwingenieurs, productieteams,... ze staan allemaal in dienst van uw bord!