WAT IS DE NUTRI-SCORE?

Nutri-Score
De Nutri-Score is een Europees voedingslabel dat werd ontwikkeld door een team van onafhankelijke wetenschappers. Het geeft u snel en makkelijk een idee van de voedingswaarde van een product. De Nutri-Score is gebaseerd op een kleurenschaal met 5 niveaus, van A (gunstige voedingswaarde) tot E (minder gunstige voedingswaarde). Op die manier wordt het heel gemakkelijk 100 g van verschillende levensmiddelen met elkaar te vergelijken (voor de bereiding).

Welke voordelen heeft de Nutri-Score?

1.

Eenvoudig voedingsmiddelen vergelijken

2.

Snel informatie krijgen aanvullend op de voedingswaardetabel

3.

Bewuster genieten

HOE WORDT DE NUTRI-SCORE BEREKEND?

Alle levensmiddelen worden beoordeeld op basis van de gunstige en ongunstige voedingscriteria per 100 gram van het product in kwestie. Gunstige voedingscriteria zijn bijvoorbeeld een hoog proteïne- en vezelgehalte zoals bij groenten, fruit en noten. Ongunstige criteria zijn onder meer het aantal calorieën en het gehalte aan verzadigde vetten, suiker en zout. Dit geeft een algemene score op basis van de voedingswaarde en de ingrediënten.
Bron: (PDF) Verbraucherzentrale Hamburg, november 2019.
Nutri-Score
Gunstige
Voedingswaarde-elementen
  • Fruit, groenten, noten
  • Proteïne
  • Voedingsvezel
Ongunstige
voedingswaarde-elementen
  • Suiker
  • Zout
  • Verzadigde vetzuren
  • Energie (kcal)

NUTRI-SCORE VAN DE MCCAIN-PRODUCTEN

Nutri-Score De Nutri-Scores van onze frietjes en aardappelspecialiteiten vindt u op de
specifieke productpagina's.

Klik hier