gegrilde zalm
Recept

Geroosterde zalm
met zomergroenten uit de wok
Special oven breed

30'
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten
  • 1 verpakking Special Oven Breed
  • 4 stukken zalmhaasje met vel van 200 g/stuk
  • 1 courgette
  • 1 komkommer
  • 12 kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes look
  • 2 el olijfolie
  • 3 el gesnipperde koriander of dragon
  • 1 scheutje sojasaus
  • zout en peper
Bereiding
  1. Snipper de ui en de look. Halveer de courgette en de komkommer en verwijder de zaadjes. Snij de groenten in reepjes.
  2. Wok de ui en de look in hete olie. Voeg er de courgette en de komkommer bij en roerbak verder gedurende enkele minuten.
  3. Eindig met de hele kerstomaten. Giet wat sojasaus en een scheutje water bij de groenten en laat 1 minuut inkoken.
  4. Vroer de koriander of de dragon bij de groenten
  5. Rooster de stukken zalm langs de velkant tot het vel krokant is geworden. Gaar de vis verder in een voorverwarmde oven à 180° gedurende enkele minuten, maar houd de vis nog wat rosé.
  6. Maak de Special Oven Breed klaar zoals aangegeven op de verpakking.
     

Wist je dat...

Wokken is een kooktechniek om je eten te bereiden. Je verhit een wok met olie tot op hoge temperatuur om dan je ingrediënten al roerend en razendsnel te bakken. 

Breed
Special Oven

3
Recept

Zalmsteak
met peterselie en bieslook
aardappelpuree

Recept

Slaatje met
gerookte zalm en zomerfruit
country potatoes