Recept
Kalfslapjes
met parmaham
Special oven Klassiek
30'
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten
- 1 verpakking McCain Oven Frieten Klassiek
- 500 g broccoli
- 8-12 kleine en dun gesneden kalfslapjes (vraag het aan je slager!)
- 8 sneetjes parmaham
- 8 blaadjes salie (optioneel)
- 50 g boter
- 1 eetlepel olie
- een klein bosje peterselie
- wat citroenschil
- peper en zout
Bereiding
Broccoli bereiden:
- Snij de broccoli in roosjes en de stelen in kleine dobbelsteentjes.
- Kook de broccolidobbelstenen gedurende 4 minuten in duchtig gezouten water.
- Voeg dan de roosjes toe en kook die ook nog 4 minuten.
- Giet de broccoli af en laat een klontje boter op de broccoli smelten.
Kalfslapjes bereiden:
- Hak de peterselie.
- Leg een snee ham op elk kalfslapje en vouw het in twee.
- Prik de kalfslapjes vast met een tandenstoker.
- Bak de kalfslapjes snel in een mengsel van hete boter en olie. Reken op een minuut per kant.
- Haal het vlees uit de pan en deglaceer de pan met witte wijn.
- Voeg de peterselie en de citroenschil toe aan de saus en monteer met een stevige klont boter.
Oven frieten bereiden:
- Bereidt de McCain Oven Fries zoals aangegeven op de verpakking.
Bord dresseren en serveren:
- Bedruip het vlees met de saus en dien flink warm op met de groenten en de frieten.
- Je kunt de broccoli ook vervangen door een groene salade.
Wist je dat...
Kalfsvlees bevat veel eiwitten en is relatief mager vlees. Maar wat het uitzonderlijk maakt, is dat het ook Vitamine C bevat.