Parelhoen met fijne groenten
Recept

Parelhoen
met fijne groenten
Steakhouse frieten

30
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten

1 zak Steakhouse frieten van McCain

1 parelhoen in stukken gesneden

20 cl cider brut

2 kleine wortelen

2 selderstengels

200 g erwten (diepvries of vers)

12 kleine zilveruitjes

1 el olie voor het bakken

4 el light room

1 bosje bieslook, fijngehakt

peper en zout

Bereiding
  1. Was de selder. Schil de wortelen en pel de uien. Snij de wortelen en de selder in stukjes. Verwarm de frituurketel voor op 175°C. Verwijder het vel van de stukken parelhoen.
  2. Bak de parelhoen gedurende 5 min. op hoog vuur aan in een cocotte (stoofpan). Voeg de uitjes toe, laat ze gedurende 5 minuten slinken op een zacht vuurtje, kruid, giet de cider erbij en dek af. Voeg de wortelen en de selder toe. Breng op smaak. Laat met het deksel op de pot, op een matig vuur 10 minuten sudderen en voeg vervolgens de erwten toe.
  3. Doe de Steakhouse frieten in de frituurketel.
  4. Van zodra de erwten gaar zijn (na ongeveer 10 min.) de stukken parelhoen uit de stoofpan halen. Leg ze in het midden van de schotel waarin je het eten wilt opdienen. Zorg ervoor dat er aan de zijden van de schotel nog wat plaats is en dek af met aluminiumfolie.
  5. Doe de room in de cocotte. Meng en laat op een zacht vuurtje sudderen, net zolang het duurt om het eten op de schotel te schikken.
  6. Schik de groenten uit de cocotte rond de parelhoen en bestrooi met bieslook. Filter de saus uit de cocotte en doe een beetje van de saus op de stukjes parelhoen. Als de frieten klaar zijn, ze goed laten uitlekken en vervolgens in een slakom doen. Doe de rest van de groenten en de saus in een aparte kom en zet ze op tafel samen met de frieten. Een feest voor de ogen en de smaakpapillen!

Wist je dat...

Dit is een erg uitgebalanceerd gerecht: Het vlees van de parelhoen zonder het vel levert proteïnen aan met een minimum aan vet, terwijl de groenten heel wat vitaminen bevatten. De erwten zijn dan weer rijk aan vezels en vormen een goede aanvulling op de complexe koolhydraten van de aardappelen waarvan de frietjes gemaakt zijn. Een complete schotel!

Steakhouse
Frieten

1
Recept

Gevulde
Paprika's
Special oven allumettes

Recept

Lamsschenkel
met abdijbier
mini-rösti