Vol au vent
Recept

Vegetarische Vol au vent
met Hollandaisesaus
Allumettes

30'
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten

1 zak Frites Allumettes 
4 bladerdeegpasteitjes
1 bokaaltje artisjokenharten uit blik
of 5 verse kleine artisjoken
2 tomaten
½ komkommer
4 jonge wortelen
200 g erwtjes
1 busseltje dragon
5 kleine paarse artisjokjes
citroensap
1 teentje look
2 takjes tijm
2 blaadjes laurier
peper uit de molen
2 eidooiers
2 el kookvocht van artisjoken
(of het sap uit het blik)
100 g verse boter
zout en peper


 

 

Bereiding
  1. Snij de komkommer en de wortelen in blokjes, de artisjoken in kwartjes.
  2. Gaar de groenten samen met de erwtjes en voeg vervolges een klontje boter, zout en peper toe.
  3. Voeg er dan de artisjoken en blokjes tomaat bij.
  4. Breng de groenten op smaak met wat gesnipperde dragon.

Hollandse saus

  1. Klop de eidooiers met het artisjokenvocht tot een sabayon op een laag vuur of boven een warmwaterbad.
  2. Klop er dan klontjes koude boter door tot een saus van de dikte van mayonaise.
  3. Breng de saus op smaak met citroensap,zout en peper naar smaak.
  4. Vul de pasteijes met groenten en giet er wat saus over.
  5. Maak de frieten klaar zoals aangegeven op de verpakking.
  6. Dien warm op met de frieten.

Verse artisjoken

  1. Vermeng het citroensap in 1 liter water samen met de kruiden en de look.
  2. Verwijder de harde buitenste bladeren van de artisjoken. Snij de artisjokjes in kwartjes en dompel ze onmiddellijk in het citroenwater om verkleuring te vermijden.
  3. Breng aan de kook en laat ongeveer 15 à 20 minuten koken tot de buitenste blaadjes gemakkelijk loskomen.
  4. Giet de artisjokken af en laat ze uitlekken.

Wist je Dat...

Artisjok eingelijk een bloemknop van een distelplant is?

Allumettes
Frieten

1
Recept

Asperges
en artisjokken uit de oven
mini-rösti

Recept

Scampi
met gestoofde radijzen in tomatensaus
Golden long