feestelijke eendenborst
Recept

Feestelijke eendenborst
met perziken in rode wijn
Mini-kroketten

30'
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten

1 zak mini kroketten
3 eendenborsten
4 perziken (vers of uit blik)
2 dl rode wijn
½ el honing
verse tijm en laurier
zout en peper

Bereiding
  1. Snij het vet van de eendenborsten kruiselings in tot aan het vlees. Bak de eendenborsten 10 minuten langs de velkant in een droge pan op een middelmatig vuur. Draai het vlees om en laat het nog 10 minuten verder bakken. Verwijder het vlees uit de pan en laat het rusten onder een vel aluminiumfolie.
  2. Schil de perziken en snij ze kwartjes. Bestrooi de kwartjes perzik met wat peper en bak ze kort in het eendenvet. Hou de stukken perzik warm.
  3. Verwijder het vet uit de pan en deglaceer het met de rode wijn. Voeg er de honing, tijm en laurier bij en laat de saus tot de helft inkoken. Breng de saus op smaak met zout en peper en bind ze met een klontje koude boter.
  4. Maak de mini kroketten klaar zoals aangegeven op de verpakking en dien ze op met de in plakjes gesneden eendenborst en perziken.
     

Wist je dat...

Je hoeft geen extra vetstof in je pan te doen voor het bakken van eend. Als je start met de eend op wijn velkant te bakken, krijg je genoeg vet en het is nog lekker ook!

Recept

Rosbief
met sperzieboontjes
mccain kroketten

Recept

Boschampignons
in peterseliesaus
Rösti