Wildragout in roomsaus met bospaddenstoelen en trio kroketten
Recept

Wildragout in roomsaus
met bospaddenstoelen
Trio kroketten

60'
Voor
4
Gemiddeld
Ingrediënten
  • 1 pak McCain Trio Kroketten
  • 800 g wildstoofvlees
  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 1 ui
  • 6 jeneverbessen
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 kaneelstokje
  • 200 ml rode wijn
  • 200 ml wildbouillon
  • 250 g gemengde wilde paddenstoelen
  • 1 eetlepel rodebessenconfituur
  • 50 ml room
  • Zout, peper
  • 1/4 bosje peterselie
Bereiding
  1. Pel de ui en snijd in kleine blokjes. Maak de paddenstoelen schoon, snijd de stelen bij en snijd ze in stukjes. Was de peterselie, pluk de blaadjes van de stelen en hak ze fijn.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak het wildstoofvlees in porties rondom bruin. Voeg de ui toe en bak nog 2 minuten mee. Meng de tomatenpuree erdoor en bestuif met bloem. Bak alles al roerend nog 2 minuten.
  3. Blus af met de rode wijn, breng aan de kook en voeg de wildbouillon, het kaneelstokje, het laurierblad en de jeneverbessen toe. Laat het geheel net onder het kookpunt op laag vuur 40 minuten sudderen.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C, spreid de kroketten uit op een bakplaat en bak ze 20 minuten. Draai ze halverwege de baktijd om.
  5. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de paddenstoelen toe aan de wildragout en verrijk het gerecht met room en rode bessen confituur. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de de wildragout samen met de kroketten en bestrooi met gehakte peterselie.

Saviez-vous que

Wist je dat wildvlees niet alleen bijzonder smaakvol is, maar ook magerder en rijker aan voedingsstoffen dan veel andere vleessoorten? Wild, zoals hert, everzwijn of haas, bevat vaak meer eiwitten, ijzer en omega-3-vetzuren. Dit maakt gerechten zoals wildragout niet alleen een culinaire traktatie, maar ook een voedzame keuze!

Trio
De Croquettes

Recept

Kwartels met broccoli
en gekarameliseerde witloof
Frieten op z'n belgisch

Recept

Boschampignons
in peterseliesaus
Rösti