Driven by our roots

Efficiënt werken met hulpbronnen

illu

Time for smart food!

Als de leider in de aardappelverwerkende industrie met 51 vestigingen wereldwijd, hebben we de verantwoordelijkheid de weg te wijzen naar een koolstofarme economie. Ontdek hoe we steeds efficiënter met hulpbronnen omgaan.

production
production

Voor een groenere blauwe planeet

Tussen 2016 en 2019 hebben we de CO2-uitstoot per ton eindproduct wereldwijd met 4% verminderd. Tegen 2030 beloven we het nog beter te doen:
-50% absolute vermindering van de CO2-uitstoot
-30% CO2-uitstoot uit logistieke activiteiten

production

Groenere stroom

80% van onze wereldwijde frietfabrieken beschikken al over technologie om de energie van het productieproces te hergebruiken. Tegen 2030 zal 100% van de productiesites met volledig hernieuwbare energie werken.

Onze fabriek in Strzelin (Polen) wordt de eerste in Europa die op 100% groene stroom werkt dankzij een ambitieus zonnepark met maar liefst 11.500 zonnepanelen, die 24% van de elektriciteit van de fabriek zullen leveren.

illustration
production

Groenere verpakkingen

We steunen de kringloopeconomie en hebben ons aangesloten bij het New Plastics Economy Global Commitment dat de Ellen MacArthur Foundation heeft gelanceerd.
- Momenteel is al 95% van onze verpakkingsmaterialen recycleerbaar (de recyclageprestaties kunnen van land tot land verschillen)
- Tegen 2025 zullen 100% van de McCain-verpakkingen recycleerbaar, herbruikbaar of composteerbaar zijn.

Wist u dit al ?

In Retail hebben we de gewogen hoeveelheid van onze kunststofverpakkingen met -14% verminderd (jaarlijks totaal juni 2021 vs. 2019)
In Food service zijn we overgeschakeld van witte naar bruine kartonnen dozen (100% recycleerbaar, gemaakt van gerecycleerd papier)

production

100% goed

We willen planeetvriendelijk voedsel maken en dat betekent ook een 'zero waste'-programma. Zero. Cero. Nul. We willen het maximum halen uit elke aardappel. Hoe? Kleinere aardappelen waar we geen frieten van kunnen maken, worden verwerkt tot specialiteiten zoals rosties of aardappelpuree. We maken ook zetmeel voor industrieel gebruik (bv. papiercoatings) en diervoer. We zetten oneetbare aardappeldelen en schillen om in biogas die onze installaties van brandstof voorzien.

We houden nu minder dan 2% over van onze gecombineerde organische en niet-organisch afval (bv. metaal, karton, plastic). Tegen 2025 willen we die rest elimineren.

Groene energie is reeds aanwezig

Ontdek wat wij in Whittlesey (UK) doen om herbruikbare energie te produceren

Driven by our roots
Terug naar all onze engagementen