Frisse tartaar van zalm met limoen en bloemkool met zoete aardappelfrietjes
Recept

Frisse tartaar van zalm met limoen en bloemkool
Sweet Potato frieten

15'
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten

 

  • 450 g zalmfilet
  • 1 limoen
  • 1 lenteui
  • 2 el kappertjes
  • chillipoeder naar smaak
  • enkele druppeltjes tabasco
  • 1/2 bloemkool
  • 100 g crème d’Isigny
  • peper
  • zout
Bereiding

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet ze af en meng ze met de crème d’Isigny. Breng de mengeling op smaak met peper en zout.

 

Snijd de zalmfilet in fijne blokjes en doe ze in een mengkom. Voeg hierbij de fijngesneden lenteui en de grof gehakte kappertjes. Rasp hierover de zeste van de limoen en voeg nadien ook het sap toe. Meng alles goed door elkaar en breng verder op smaak met de tabasco, chilipoeder, peper en zout.

 

Dresser de zalmtartaar op een bord, met behulp van een ring. Druk deze goed aan en maak een 2de laag met de bloemkoolroosjes. Werk af met een beetje gemengde sla.

 

Serveer er frietjes van zoete aardappel bij.

Wist je dat?

De zoete aardappel niet eens tot de familie van de aardappelen hoort? Het is immers een groente, vol vitaminen.

Airfryer
Kroketten