Galettes de Quinoa
Recept

Quinoaburgers
met gekruide mangosaus
Patat'Dip

60
Voor
4
Moeilijk
Ingrediënten

Burgers:

250g witte en zwarte quinoa

300ml groentenbouillon

1 kleine ajuin

1 wortel

1/2 peper

50 g prei

1 teentje look

2 el gehakte peterselie

2 el arachideolie

2 eieren

100g paneermeel

 

Mangosaus : 

10g gember

2 tenen look

1/2 peper

22 sjalotjes

2 limoenen

1 mango

1 el gehakte koriander

2 slaharten

 

600g Patat'Dip

Bereiding

Voor de burgers:

  1. Was de quinoa in een vergiet .
  2. Kook de groentenbouillon, voeg de quinoa toe en laat zachtjes koken gedurende ongeveer 15 minuten. Schil en snij de ajuin in kleine blokjes in afwachting. Schil en rasp de wortel.
  3. Was de prei en snij in kleine blokjes. Pel de look en plet deze. Hak ook de peterselie fijn. Stoof de ui en voeg erna ook de wortel en de prei toe. Roer alles door elkaar.
  4. Voeg het doormidden gesneden pepertje en de peterselie toe. Laat 30 seconden al roerend bakken en laat dan afkoelen.
  5. Meng de groenten, quinoa, eieren en 2 el paneermeel bij de mengeling en breng op smaak.
  6. Maak 8 burgers van het mengsel.
  7. Verwarm olie in een pan en laat aan de burgers aan 2 kanten bruinen gedurende ongeveer 4 minuten.
  8. Snij de salade in stukken.
  9. Bereid de Patat'Dip zoals op de verpakking.

Voor de saus :

  1. Schil de gember en snij erg fijn. Schil en plet de look. Schil de sjalotjes en hak fijn.
  2. Pers de limoenen. Schil de mango en snij in blokjes.
  3. Meng alle ingrediënten in de blender. Breng op smaak met cayennepoeder, zout en gehakte koriander.
  4. Dresseer de salade op een bord en voeg de mangosaus toe.
  5. Leg de quinoaburgers er bovenop en serveer met Patat'Dip.
  6. Serveer ook een beetje extra mangosaus in een klein schaaltje.

Wist je dat...

Quinoa is rijk aan ijzer en proteïnes. Daarnaast is het niet alleen licht verteerbaar, maar is het zowel zout als zoet erg lekker!