Recept
Kebab
met fetasaus
Rustic Chips
40'
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten
McCain Rustic Chips
Voor de Kebab:
- 1 kg lamsgehakt of gemengd gehakt met lams- en kalfsvlees
- 2 geraspte uien
- 1/2 bosje fijngehakte peterselie
- 1 tl tomatenpuree
- 2 el paneermeel
- 1 el maïzena
- 2 el azijn
- 1/2 kopje olijfolie
- 2 el tijm
- 1 tl zoete paprika
- 1 tl hete paprika
- 1/2 tl cayennepeper
- 1/2 el komijn
- zout en peper
Voor de Fetasaus:
- 1/2 kopje melk (afhankelijk van de gewenste dikte)
- 1/4 kopje olijfolie
- 1/2 kopje yoghurt
- 200g verkruimelde feta
- 2-3 teentjes knoflook (afhankelijk van voorkeur)
- oregano
- peper
- een beetje citroen
Bereiding
- Kneed alle ingrediënten voor het gehakt gedurende 8 tot 10 minuten. Voeg telkens een eetlepel water toe wanneer het mengsel te droog wordt.
- Laat het gehaktmengsel afgedekt 2 uur rusten in de koelkast.
- Meng alle ingrediënten voor de fetasaus, buiten de feta zelf. Voeg meer melk toe tot je de gewenste dikte bereikt. Roer voorzichtig de fetakruimels door de saus.
- Vorm na het rusen de kebabs. Maak je handen vochtig indien het mengsel te plakkerig is.
- Bak de kebabs in een grillpan 3 tot 4 minuten aan elke kant of in de over 8 tot 10 minuten aan elke kant.
- Bereid de Rustic Chips zoals op de verpakking aangegeven.
- Serveer de kebabs met de Rustic Chips en de fetasaus en strooi er eventueel nog wat peterselie en paprikapoeder overheen.
Wist je dat...
Wist je dat het woord "kebab" afkomstig is van het Arabische woord kabāb, wat "gebakken vlees" betekent? Hoewel kebab tegenwoordig in veel verschillende vormen wordt gegeten (denk aan döner kebab, shish kebab, of adana kebab), was het oorspronkelijke concept simpel: gegrild vlees op een spies.