KABELJAUWFILET IN EEN KORSTJE VAN ALGEN met airfryer kroketten McCain
Recept

KABELJAUWFILET
IN EEN KORSTJE VAN ALGEN
Airfryer kroketten

30
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten
  • 1 zak McCain Airfryer kroketten
  • 600g kabeljauwfilet
  • 4 niet afgemeten eetlepels paneermeel of panko
  • 4 el algenvlokken of een verkruimeld noriblad (voor sushi)
  • 2 sjalotten
  • 400g Parijse champignons
  • 15 cl witte wijn (muscadet)
  • 75g boter
  • Zout en peper
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 250°C
  2. Pel en snipper de sjalotten en champignons fijn.
  3. Leg de champignons en sjalotten in een ovenschaal en voeg witte wijn, zout en peper toe. Leg de stukken vis op de groenten en kruid weer bij.
  4. Meng de algen en paneermeel en bestrooi er de ovenschotel mee. Verdeel er ok de boter in kleine stukjes over.
  5. Zet 10 minuten in de oven, totdat het paneermeel goudkleurig is.
  6. Bereid de kroketten terwijl de schotel in de oven zit.

 

Serveer met verse spinazie met citroensap.

Wist je dat?

 Algen zijn een goede bron van eiwitten en ijzer. Daarnaast zijn ze ook een bron van jodium, calcium, fosfor, magnesium, vitamine B,…

Airfryer
Kroketten

Recept

Varkenshaasje met spruiten
en een zoetzure biersaus
Mccain Kroketten

Nieuw Recept

Wintergroenten
uit de oven
AIRFRYER DUCHESSES