Recept
Balletjes
in tomatensaus
Special oven klassiek
45'
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten
- 1 zakje Special Oven Klassiek
- 600 g gemengd gehakt
- 1 ei
- 2 el chapelure
- 2 uien
- 1 fles tomaten passata
- 1 teentje look
- 2 el olijfolie
- 2 blaadjes laurier
- 1 thl gedroogde oregano
- 1/2 kg broccoli
- 1 klontje boter
- peper en zout
Bereiding
- Schil de ui en vermeng met de tomaten passata, ui, teentje look, olijfolie, laurier, gedroogde oregano en laat zachtjes sudderen gedurende ½ uur
- Verwijder de ui, laurier en look. Breng op smaak met zout en peper.
- Snipper de ui fijn en vermeng met het gehakt, het ei en de chapelure
- Vorm balletjes van het gehaktmengsel en pocheer deze daarna in licht gezouten kokend water tot ze bovendrijven.
- Verwijder de balletjes uit het water en laat ze uitlekken. Bak de balletjes goudbruin langs alle kanten in een klontje boter of olie.
- Verdeel de broccoli in roosjes en blancheer ze daarna 3 minuten in ruim zout kokend water. Giet de broccoli af en laat het uitlekken. Stoof de broccoli kort in een klontje boter
- Bereid de frietjes voor zoals aangeduid op de verpakking.
Wist je dat...
Tomaten zitten vol betacaroteen, een pigment dat helpt bij het bruinen van je huid. Tomaten zijn dus goed voor een mooie teint en veel energie! Als je een beetje tijd hebt, kan je ook je saus van verse tomaten maken!