Kip Tandoori met een komkommerslaatje
Recept

Kip Tandoori
met een komkommerslaatje
Country Potatoes

60
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten
  • 1 zak Country Potatoes
  • 4 kippenfilets
  • 2 potjes Griekse yoghurt 
  • 1 el Tandoori kruiden 
  • 1 citroen 
  • 1 komkommer 
  • 1 el dragon 
  • 2 el olijfolie
  • peper & zout
Bereiding
  1. Start met de marinade voor de kip: meng de yoghurt met de Tandoori kruiden en het sap van een halve citroen. Vermeng de kip met het yoghurtmengsel en laat een half uurtje marineren.
  2. Snij de kip vervolgens in blokjes en rijg ze op spiesjes. Rooster ze in de grillpan of op de BBQ gaar. 
  3. Maak vervolgens het komkommerslaatje: snij de komkommer in zo dun mogelijke schijfjes en bestrooi ze vervolgens zeer rijkelijk met zout. Laat alles in een zeef, onder een gewicht uitlekken gedurende een uur. 'Knijp' de komkommerschijfjes droog en vermeng met het citroensap van een halve citroen, dragon en olijfolie.
  4. Maak de Country Potatoes klaar zoals aangegeven op de verpakking en serveer samen met de kipspiesjes. Smakelijk!

Wist je dat...

De komkommer is stokoud... Behorende tot de Cucumis sativus, wordt hij al 3000 jaar gekweekt. Een stengel kan tientallen komkommers dragen.

Country Potatoes
Met Kruiden

1
Recept

Zuiderse kippenborsten
met pesto en zongedroogde tomaatjes
original potatoes

Recept

Kippenvleugeltjes met paprika
yoghurtsaus
country potatoes