Recept
Burger met scampi
pestosaus
Crispers
35'
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten
- 1 zak Crispers
- 25 g kruidenmengeling (dille, bieslook, koriander, peterselie)
- 30 g gepelde amandelen
- 50 ml arachideolie
- 200 ml Griekse yoghurt
- 4 broodjes
- 4 kl granenmengeling (sesam, zonnebloem, pijnboompitjes,...)
- Eiwit
- 40 g ijsbergsla
- 1 lenteui
- 1 avocado
- 300g gepelde scampi
- Olie (bv. arachideolie)
- zout en peper
- 1/2 citroen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Voor de pesto: mix de kruiden, amandelen en arachideolie
- Voor de saus: mix 2 el van de mengeling met de yoghurt.
- Snij de broodjes in 2. Besmeer met eiwit en strooi er graantjes over. Plaats de broodjes gedurende 10 minuten in de oven.
- Bereid de Crispers zoals vermeld op de verpakking.
- Was de salade en de lenteui. Snij de salade in fijne reepjes en snij de lenteui in fijne schijfjes.
- Verwijder de schil van de avocado en ontpit deze. Snij het vlees in fijne sneetjes.
- Bak de scampi in een beetje olie. Kruid met zout, peper en citroensap.
- Beleg het onderste broodje met de sneetjes avocado en voeg de scampi, salade en lenteuit toe.
- Smeer een beetje saus op het bovenste broodje.
- Serveer de Crispers met de burger en het sausje van pesto en yoghurt.
Wist je dat?
Avocado is een fruit rijk aan vezels, vitamientjes en mineralen!