Recept
Mosselen
in witte wijnsaus
Air Fryer Julienne
20'
Voor
4
Gemiddeld
Ingrediënten
- 1 verpakking Air Fryer Julienne
- 4 kg mosselen
- 1 glas witte wijn
- 1 rode ui
- 1 witte ui
- 3 takjes selder
- 2 blaadjes laurier
- 3 takjes tijm
- 2 dl room
- enkele draadjes saffraan
- 2 el gesnipperde peterselie
- zout en peper
Bereiding
- Breng de wijn aan de kook op een hoog vuur, samen met tijm en laurier. Snij de uien in dunne ringetjes en de selder in kleine stukjes.
- Voeg ze bij de wijn, samen met de gewassen mosselen en laat de mosselen, onder een deksel, koken tot ze allemaal open zijn. Schud regelmatig met kookpot.
- Giet het kookvocht door fijne zeef en laat tot de helft inkoken met de room en de saffraan. Breng de saus op smaak met de peterselie, zout en peper.
- Maak de frietjes klaar zoals aangegeven op de verpakking.
Wist je dat...
Geniet van de magere eiwitten van mosselen, die daarenboven ook nog eens rijk zijn aan mineralen en oligo-elementen (ijzer, calcium, magnesium, jodium).