Recept
Mosselen
met venkel en sinaasappel
Homefrit'
25
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten
- 1 kg Homefrit' van McCain
- 2 kg mosselen
- 2 sinaasappelen
- 2 el dijonnaise (Dijon mosterd)
- 5 el verse room
- 1 venkelknol
- 20 gr boter
- 2 el olijfolie
- zout
Bereiding
- Schil een sinaasappel à vif, met andere woorden zoals een appel, en zorg ervoor dat zowel schil als membraan goed verwijderd zijn. Gebruik een scherp mes en snijd het vruchtvlees in net naast de membranen. Haal zo de partjes stuk voor stuk uit de sinaasappel en vang het sap op. Pers de andere sinaasappel en meng het sap van de twee.
- Kook tot 2/3 in, laat even afkoelen en voeg mosterd en verse room toe. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Kuis de venkel en snijd hem in blokjes. Verhit de olijfolie in een kookpot en fruit de venkelblokjes gedurende twee minuutjes terwijl je constant omroert.
- Voeg vervolgens de mosselen toe, zet het deksel op de kookpot en kook de mosselen. Schud af en toe met de pot. Doe het mosselvocht bij het sinaasappelsap en de room. Verhit alles kort en laat de sinaasappelkwartjes erin opwarmen.
- Verdeel de mosselen en de venkel over diepe borden en drapeer de saus erover. Versier met het venkelkruid.
- Het advies van McCain: serveer hier Homefrit’ van McCain bij. Frietjes die stuk voor stuk evengoed zijn als huisbereide frieten
Wist je dat...
In mosselen zitten magere proteïnen die rijk zijn aan mineralen, ijzer, calcium, magnesium en jodium.
De groenten en kruiden zijn de basis voor heel wat vitamines en de McCain frietjes, die brengen heel wat energie: al deze ingrediënten samen bieden je heel wat lekker plezier!