Recept
Papillot van zalm
met Special Oven Klassiek
Special oven klassiek
45
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten
- 1 zak Special Oven frieten Klassiek
- 4 moten zalm
- 125 g boter
- 4 laurierblaadjes
- 4 schijfjes citroen
- 10 cl witte wijn
- 2 preiwitten
- 1 wortel
- 1 stengel selder
- 1 courgette
- 1 klontje boter
- peper & zout
Bereiding
- De preiwitten, wortelen, selder en courgette in fijne reepjes snijden. Fruit de groenten in een diepe pan met een klontje boter. Voeg naar smaak peper en zout toe. Dek af en laat 3 min. op een zacht vuurtje sudderen. Zet de groenten opzij.
- Knip 8 grote vierkanten uit het bakpapier. Smeer 4 vierkanten met boter in. Verdeel over elk van die 4 vierkanten een beetje julienne. Leg vervolgens de zalmmoot op de groentjes. Besprenkel met een beetje witte wijn. Kruid met zout en peper. Leg op het geheel een citroenschijfje en een laurierblad. Dek de papilloten af met behulp van het tweede, vierkante blaadje bakpapier. Plooi gelijkmatig 3 à 4 cm van de randen samen zodat het pakketje goed afgesloten is.
- De Special Oven frieten Klassiek bereiden volgens de verpakking.
- Leg de papilloten op een bakplaat. Laat ze gedurende 6 min. in een warme oven (220°C) garen.
- Dien de papilloten samen met de Special Oven frieten Klassiek op en geniet ervan!
Wist je dat...
Wie papillot zegt, zegt stomen. Deze kookmethode is eigenlijk multi-inzetbaar: ook vis, vlees, groenten, aardappelen (en zelfs pasta!) kan je perfect stomen.