Recept
Kabeljauwhaasje in papillot
met courgettes en kerstomaatjes
Rösti
30
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten
- 1 zak Rösti
- 4 stukken Kabeljauwhaasje (ong. 200g per stuk)
- 16 kerstomaatjes
- 2 kleine courgettes
- 2 pijpajuinen
- 4 el olijfolie
- 4 el witte wijn
- 4 takjes verse tijm
- peper & zout
Bereiding
- Snij de kerstomaatjes in twee, de courgette in dunne schijfjes en snipper de pijpajuin fijn. Verdeel de groenten over vier vellen bakpapier (of aluminiumfolie) en leg er de vis bij op. Breng vervolgens alles op smaak met peper en zout en de tijm.
- Plooi de papillot dicht langs de zijkanten, besprenkel de vis met witte wijn en olijfolie en plooi vervolgens ook de bovenkant van de papillot dicht (indien je bakpapier gebruikt kan je de papillot dicht nieten)
- Leg de papillotten in een ovenschaal en gaar ze gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Maak ondertussen de Rösti klaar zoals aangegeven op de verpakking.
Wist je dat...
Röstis vinden hun oorsprong in Zwitserland en zijn het symbool van de scheiding tussen Franstalig en Duitstalig Zwitserland. Men noemt dit ook "Barrière de Rösti". Heerlijk lekkere geraspte aardaardappelschijfjes met ajuin... Zwitserland op je bord!