Schnitzel Chef Frites
Recept

Varkensschnitzel
met pikante tomatensaus
Chef Frites

40'
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten
  • 600 g Chef Frites
  • 4 gepaneerde schnitzels
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 500 ml gepelde tomaten
  • 1 chilipeper
  • 1/2 bosje basilicum
  • 200 g feta
  • 200g rucola
  • 4 el olijfolie
  • 1/2 citroen
  • Zout, peper
Bereiding
  1. Pel de ui en knoflook en snijd ze in fijne blokjes. Snijd de chilipeper in de lengte doormidden, verwijder de zaden en snijd in ringetjes. Snijd de feta in kleine blokjes. Was het basilicum, droog het voorzichtig en pluk de blaadjes van de stengel. Snijd de basilicum in reepjes. Laat de ui en knoflook in hete olijfolie glazig worden. Voeg de gepelde tomaten toe en laat 10 minuten sudderen.
  2. Was de rucola en laat deze drogen. Pers de citroen uit. Meng het citroensap, zout en olijfolie. Maal aan het einde vers peper eroverheen.
  3. Roer de chili, feta en basilicum door de tomatensaus en breng op smaak met zout.
  4. Bereid de Chef Frites zoals aangegeven op de verpakking. 
  5. Bak de schnitzels in een pan met de zonnebloemolie op middelhoog vuur 2 minuten aan elke kant goudbruin.
  6. Serveer de schnitzels met tomatensaus, Chef Frites en rucola-salade.

    Maak je graag zelf je schnitzel?

    Dat kan ook! Sla verse varkenslappen plat met een vleeshamer, klopt 3 eieren los en voorzie 3 verschillende borden met respectievelijk 4 el bloem, de losgeklopte eieren en 200g paneermeel. Kruid de schnitzels met zout en peper en wentel ze vervolgens eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door het paneermeel. Bak de schnitzels onmiddellijk.

    Chef Frites
    Crispy Crinkle Cut

    8
    Recept

    Balletjes
    in tomatensaus
    Special oven klassiek

    Recept

    Rustig gegaarde kip
    met citroen
    Tradition frietjes