Recept
Vegetarische Vol au vent
met Hollandaisesaus
Allumettes
30'
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten
- 1 zak Frites Allumettes
- 4 bladerdeegpasteitjes
- 1 bokaaltje artisjokenharten uit blik
- of 5 verse kleine artisjoken
- 2 tomaten
- ½ komkommer
- 4 jonge wortelen
- 200 g erwtjes
- 1 busseltje dragon
- 5 kleine paarse artisjokjes
- citroensap
- 1 teentje look
- 2 takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- peper uit de molen
- 2 eidooiers
- 2 el kookvocht van artisjoken
- (of het sap uit het blik)
- 100 g verse boter
- zout en peper
Bereiding
- Snij de komkommer en de wortelen in blokjes, de artisjoken in kwartjes.
- Gaar de groenten samen met de erwtjes en voeg vervolges een klontje boter, zout en peper toe.
- Voeg er dan de artisjoken en blokjes tomaat bij.
- Breng de groenten op smaak met wat gesnipperde dragon.
Hollandse saus
- Klop de eidooiers met het artisjokenvocht tot een sabayon op een laag vuur of boven een warmwaterbad.
- Klop er dan klontjes koude boter door tot een saus van de dikte van mayonaise.
- Breng de saus op smaak met citroensap,zout en peper naar smaak.
- Vul de pasteijes met groenten en giet er wat saus over.
- Maak de frieten klaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Dien warm op met de frieten.
Verse artisjoken
- Vermeng het citroensap in 1 liter water samen met de kruiden en de look.
- Verwijder de harde buitenste bladeren van de artisjoken. Snij de artisjokjes in kwartjes en dompel ze onmiddellijk in het citroenwater om verkleuring te vermijden.
- Breng aan de kook en laat ongeveer 15 à 20 minuten koken tot de buitenste blaadjes gemakkelijk loskomen.
- Giet de artisjokken af en laat ze uitlekken.
Wist je Dat...
Artisjok eingelijk een bloemknop van een distelplant is?