
Recept
Feestelijke Aardappel-groentengratin
met geroosterde wortelen
Aardappelschijfjes
25
Voor
6
Gemakkelijk
Ingrediënten
700g McCain aardappelschijfjes
1 el boter
2 eieren
150g Gruyère, geraspt
2 tenen knoflook
snufje nootmuskaat
200ml slagroom
2 takjes tijm
200 ml volle melk
1 courgette
1 el olie
1 kg wortels
Bereiding
Voorbereiden:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Haal de blaadjes van de takjes tijm en hak fijn. Hak de knoflook fijn.
- Vet een ovenschaal in met olie.
- Snijd de courgette in plakken, even dik als de aardappelschijfjes.
- Schil de wortels en snijd ze in plakken van ongeveer 1 centimeter dik.
Bereidingswijze:
- Breng de melk met slagroom, knoflook, tijm, nootmuskaat, peper en zout aan de kook. Zet het vuur uit en laat 5 minuten staan.
- Bekleed ondertussen een plaat met bakpapier en verdeel hier de wortels over.
- Besprenkel de wortels met olie en voeg peper en zout toe naar smaak.
- Zet 35 minuten in de oven.
- Zet de aardappelschijfjes rechtop in de ovenschaal. Steek er de plakken courgette tussen.
- Giet het roommengsel over de schijfjes. Bestrooi met de kaas.
- Zet 20 minuten in de oven.
Serveer met een frisse salade.
Ontdek in onze YouTube video hoe je stap voor stap dit recept klaarmaakt.
Wist je dat
Onze koelverse producten 'natuur' veelvoudig inzetbaar zijn? Doordat ze nog niet gekruid zijn, kan je ze helemaal pimpen naar jouw smaak.