Recept
Gebraden kalkoenfilet
met spinazie
Kroketten op z'n belgisch
45
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten
1 zak kroketten Op z'n Belgisch
800 g kalkoenfilet
150 g gerookt spek in dunne sneetjes
1 el tijm
1 dl witte wijn
2 dl room
50 g boter
zout en peper
500 g spinazie
1 el olie
1 teentje look
Bereiding
Voor het vlees en de saus :
- Bestrooi het vlees met zout en peper en rol het door de tijm. Verpak het vlees volledig met sneetjes spek. Verdeel wat klontjes boter op het vlees. Braad het vlees gaar in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 25 minuten.
- Verwijder het vlees uit de braadslee, houd het warm, en deglaceer de braadslee met de witte wijn. Laat de wijn eventjes doorkoken en roer er de room bij. Laat de saus 5 minuten inkoken en breng ze op smaak met zout en peper.
Voor de spinazie:
- Snipper de look fijn. Verwarm de olie in een brede kookpot of beter in een wok. Roer de look door de olie. Voeg er de spinazie bij en laat het slenken op een hoog vuur.
Maak de kroketten op z’n Belgisch klaar zoals aangegeven op de verpakking. Snijd het vlees in plakjes en dien op met de groenten , de saus en de kroketten Op z’n Belgisch.
Wist je dat...
Niet iedereen houdt van spinazie. Je kan deze dan ook vervangen door elke andere groene groente in een recept, zoals sperzieboontjes bijvoorbeeld!