Kalkoen met veenbessen
Recept

Kalkoenfilet
met stoofperen
Kroketten op z'n belgisch

30'
Voor
4
Gemiddeld
Ingrediënten

1 verpakking Croquettes à La Belge
800 g kalkoenfilet
8 kleine stoofperen
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
1 fles witte wijn
50 g suiker
1 granaatappel
50 g boter
1 dl witte wijn
zout en peper

Bereiding
  1. Schil de peren. Verwijder het onderste stuk van hun klokhuis met een scherp mes.
  2. Giet de wijn op de peren, voeg er de suiker en de smaakmakers bij en gaar ze 15 minuten op een middelmatig vuur. Laat de peren afkoelen in hun kookvocht.
  3. Maak de pitjes los van de granaatappel en verwijder alle bittere witte velletjes.
  4. Bestrooi de kalkoenfilet met zout en peper. Leg er wat klontjes boter op en gaar het vlees gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven à 180°
  5. Deglaceer de ovenschotel met 1 dl kookvocht van de peren en 1 dl witte wijn. Voeg er de helft van de granaatappelpitjes bij en laat de saus voor de helft inkoken.
  6. Zeef de saus en bind ze met een klontje koude boter.
  7. Maak de kroketten op z'n Belgisch klaar zoals aangegeven op de verpakking.
  8. Snij het vlees in dunne plakjes en dien het op met de peren, de overgebleven granaatappelpitjes en wat saus.

Wist je dat...

Een ander woord voor deglaceren is afblussen. Nadat je je vlees of vis uit de pan hebt gehaald, "blus" je de aromatisch achtergebleven aanbaksels met een vloeistof zoals wijn.

McCain
Kroketten

1
Recept

Lamskoteletjes
met knolgroenten
Special oven kroketten

Recept

Gebraden kalkoenfilet
met spinazie
Kroketten op z'n belgisch