Kipstoofpotje
Recept

Kipstoofpotje
met abrikozen en rozemarijn
Kroketten

60
Voor
4
Gemiddeld
Ingrediënten

600 g McCain kroketten

1 bussel wortelen (12 wortelen = ongeveer 400 g geschild)

12 sjalotten

4 tenen knoflook

800 g kip in stukken (dijen en/of borst)

Zout, peper

2 el olijfolie

2 el bloem

1 el ghee (geklaarde boter) of bakolie

1/4 l witte wijn

8 gedroogde abrikozen

2 takjes rozemarijn

een stokje kaneel

1/4 lichte kippenbouillon

Bereiding
  1. Maak de wortels schoon, was ze, schil ze en snij ze in frietjes van ongeveer een vinger dik. Pel de uien en de knoflook en snij ze in twee.

  2. Trek de huid van de stukken kip. Kruid de stukken kip met zout en peper en bak ze aan in een grote braadslee, in een mengeling van olijfolie en bakolie op een middelhoog vuur.

  3. Haal de stukken kip vervolgens uit de braadslee en fruit de sjalotten en knoflook samen met de wortelen. Bestrooi alles met bloem. Blus vervolgens met de witte wijn.

  4. Voeg nu de abrikozen, de rozemarijn, de kaneel en de stukken kip toe. Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Verlaag het vuur vervolgens, plaats het deksel op de pan en laat nog 40 minuten sudderen op een lage temperatuur.

  5. De oven voorverhitten op 200°C boven- en onderwarmte (180°C met hetelucht). Leg bakpapier in de ovenschaal, verdeel de kroketten hierover en steek de ovenschaal 20 minuten in het midden van de oven. Draai ze na 10 minuten om.

  6. Kruid de jus van de gestoofde kip zo nodig af met peper en zout.

  7. Dien de kip samen met de wortelen, abrikozen, sjalotten, saus en kroketten op en garneer met een takje rozemarijn.

Wist je dat...

Abrikozen bevatten weinig calorieën, zijn licht verteerbaar en zijn rijk aan vitamine E.

McCain
Kroketten

1
Recept

Rosbief met seizoensgroenten
en roze pepersaus
Mccain kroketten

Recept

Varkenshaasje
met gedroogde tomaten en pijnboompitten
aardappelnootjes