Recept
Varkenshaasje
met gedroogde tomaten en pijnboompitten
aardappelnootjes
30'
Voor
4
Gemiddeld
Ingrediënten
- 1 verpakking McCain Pommes Noisettes
- 750 g varkenshaasje
- 25 g boter
- 50 g gedroogde tomaten
- 4 tomaten
- 2 el ricotta
- 2 eidooiers
- 3 el pijnboompitten
- 1 busseltje basilicum
- 2 rode en 2 gele paprika’s
- 3 el olijfolie
- 1 theelepel origano
- 2 teentjes look
- zout en peper
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
- Hak de pijnboompitten en de tomaten grof. Vermeng ze met de eidooiers, de ricotta en gesnipperde basilicum. Breng deze pasta op smaak met zout en peper.
- Snij de varkenshaasjes open tot een lap van ½ cm dik. Smeer de tomatenpasta op het vlees en plooi ze terug dicht in zijn oorspronkelijke vorm. Bind het vlees vast met keukenkoord.
- Bruin het vlees lans alle kanten in een pan met boter. Gaar de varkenhaasjes verder gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven à 180°. Laat het vlees 15 minuten rusten.
- Deglaceer de pan met witte wij. Laat de wijn eventjes inkoken en bind de saus met een klontje boter.
Groenten:
- Halveer de tomaten, bestrooi ze met origano, zout en peper. Giet wat olijfolie op de tomaten en gaar ze ½ uur in een voorverwarmde oven à 180°
- Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika’s. Snij ze in repen, betrooi ze met peper en zout. Giet wat olijfolie op de paprika’s en voeg er hele teentjes look bij. Gaar ze ½ uur in een voorverwarmde oven à 180°.
- Maak de aardappelnootjes klaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Snij het vlees in dikke plakken en dien ze op met de groenten en de aardappelnootjes.
Wist je dat...
Een mogelijkeverklaring voor het woord haas in varkenshaasje is dat het de vorm heeft van een oor van een haas. Dit malse stukje vlees bevindt zich in de rug van een varken.