Recept
Gebakken rundvlees met worteltjes
met puree
AardappelPuree
45
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten
- 1 zakje Puree van McCain
- 290 ml melk
- 50 g boter
- 1 kg rundvlees om te stoven
- 3 niet te grote uien
- 5 wortelen
- 1 bouillonblokje
- 2 el bloem
- zout & peper
- tijm
- 1 laurierblaadje
Bereiding
- Laat in een stoofpan of kookpot zachtjes 50 g boter smelten. Bak het in stukjes gesneden rundvlees aan alle kanten aan. Zet het vlees opzij.
- Fruit de fijngesneden uien en de in schijfjes gesneden wortelen in de gesmolten boter.Meng de uien en wortelen in de stoofpan of kookpot onder het vlees. Voeg de bloem toe. Die zal de saus binden en ze wat dikker maken. Overgiet met water waarin het bouillonblokje werd opgelost. Laat 15 min. koken en meng goed om de saus lekker smeuïg te maken. Voeg zout, peper en het kruidenbuiltje (tijm, laurier) toe. Laat de bereiding minstens 2 uur zachtjes sudderen.
- Bereid de puree voor zoals op de verpakking is aangegeven.
- Dien de sauté van rundsvlees met wortelen, vergezeld van de puree van McCain meteen op. Dien meteen op met het rundsvlees. Smakelijk!
Wist je dat...
Rundsvlees is een goede bron van energie want het bevat 12 vitamines en mineralen zoals zink, ijzer en vitamine B. Lekker en geschikt voor elk seizoen!