Varkenshaasje met spruiten en een zoetzure biersaus
Recept

Varkenshaasje met spruiten
en een zoetzure biersaus
Kroketten

35
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten
  • 1 zak McCain kroketten 
  • 800 g varkenshaasje
  • 500 g spruitjes 
  • 3 dl blond bier 
  • 2 el wijnazijn 
  • 1 el honing
  • 50 g boter 
  • zout en peper
Bereiding
  1. Blancheer de spruiten 5 min in licht gezouten water. Laat ze uitlekken. Stoof de spruiten met een klontje boter en een beetje water gedurende 5 min tot het water verdampt is. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Bak het vlees goudbruin met een klontje boter. Zet het vlees in de braadpan in de oven en braadt het verder gedurende 10 min op 180°C. Haal het vlees uit de braadpan en laat 10 min rusten onder aluminiumfolie. 
  3. Deglaceer de braadpan met het bier, voeg er de azijn en de honing bij en laat de saus tot de helft inkoken. Bind de saus met een klontje boter en breng het op smaak met zout en peper.
  4. Bak de McCain kroketten in 4 min goudbruin in een friteuse (175°C).
  5. Dresseer het vlees met de saus en de spruiten op een bord en serveer met de kroketten.

Wist je dat...

De herkomst van spruitjes in onzeker... "Spruitjes" werden al in 17de eeuw al vermeld, toen de inwoners van Saint Gilles een soort van nieuwe kool creeërden die verticaal groeide en zo minder plaats innam.

Klassiek
Kroketten

1
Recept

Rosbief met seizoensgroenten
en roze pepersaus
Kroketten

Nieuw Recept

Kipstoofpotje
met abrikozen en rozemarijn
Kroketten