Smakelijk weekend
Un repas convivial en famille autour des frites pour passer un bon moment

LAAT U INSPIREREN

Eindelijk is het weekend en kunt u genieten van uw familie.Het is het moment om tijd te nemen om lekkere maaltijden klaar te maken. Omdat u iets te vieren hebt of gewoon voor het plezier van samenzijn. 

We hebben een klein idee voor u: in een handomdraai verrijk je uw gerechten met onze friet- en aardappelspecialiteiten. Ze zorgen voor een gastronomische touch aan uw zondagsdiner! Het leven is mooi in familiekring, nietwaar?

Dressage d'un plat avec les golden croquettes de McCain

WOORDEN VAN DE  AMBASSADEUR

We eten altijd samen met het hele gezin. Iedereen vond het menu lekker en de frietjes pasten er perfect bij.

De kids vonden het 'aawesome' (hun woorden).

Een gezinsuitje

Neem je gezin na een heerlijk etentje met de Tradition-frieten van McCain mee op sleeptouw voor een stevige wandeling in de open lucht. Ideaal voor de spijsvertering en  beter dan een siësta, want door te liggen, rem je je spijsvertering net af. De kinderen gaan daar vast ook veel blijer mee zijn! 

Alles kan anders!

Transformeer doordeweekse objecten in hippe decoratie. We verklappen je alvast een paar ideetjes:  
- Een restje behangpapier kan dienstdoen als tafelloper
- Gebruik glazen bokalen om er wat verse bloemen in te zetten
- Het 'centrepiece' van de tafel? Gewoon het lievelingsspeelgoedje van de jongste en de laatste creatie van de oudste
- Glazen op een voet kunnen fungeren als kandelaar
- Eenvoudige vaatdoekjes worden dan weer omgetoverd tot placemats 

FOTO VAN DE AMBASSADEUR

Ambassadeur McCain
...

RECEPT VAN DE AMBASSADEUR

Het stoofvlees van Elodie

Ingrediënten:

  • 1 kilo mager gesneden rundvlees
  • 200 g spekblokjes
  • 1 kg wortelen
  • 2 uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 fles rode wijn uit de Bourgogne
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 kg champignons
  • Provencaalse kruiden, zout, peper
  • 1 zak Steakhouse-frieten van McCain

Stappen van het recept:

  • Laat een klontje boter smelten in een grote kookpot en braad er het in grote stukken gesneden rundvlees langs alles zijden in aan.
  • Haal het vlees eruit en zet opzij.
  • Laat vervolgens de ui en de look bruinen in de stoofpot.
  • Voeg de wortelen toe en laat 10 minuten fruiten.
  • Strooi er de bloem over, meng en giet er dan de rode wijn bij.
  • Voeg vervolgens het vlees toe, samen met de Provencaalse kruiden. Kruid met zout en peper.
  • Laat zo'n 2 uur op een zacht vuurtje sudderen.
  • Voeg de champignons toe. Laat opnieuw minstens een uur op een laag vuurtje sudderen.
  • Dien op met de heerlijke Steakhouse-frieten van McCain!
  • Smakelijk!

Pootgoed voor fijnproevers

Poot je aardappelen tussen maart en april! De vrieskou is voorbij, de temperaturen worden zachter, het ideale moment dus. Laat je kinderen gerust meehelpen. Zo leren ze hoe aardappelen nu eigenlijk groeien. Vanaf de maand oktober kunnen de kids dan smullen van hun eigen 'huisgekweekte' patatjes! 

...
...

Laat u inspireren

Kinderen zijn dol op een gezellige filmavond thuis, zeker als ze zelf de film mogen kiezen! Wordt het die coole tekenfilm of toch een actiefilm? 

Maakt niet uit, de avond wordt vast nog gezelliger als je ze bij het avondeten al verrast met de Tradition-frieten van McCain.  Ze zullen in de wolken zijn! ;-)