Ribbles met garnalen burger
Recept

Burger met scampi en pestosaus
Ribbles

35'
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten

1 zak Ribbles

25 g kruidenmengeling (dille, bieslook, koriander, peterselie)

30 g gepelde amandelen

50 ml arachideolie

200 ml Griekse yoghurt

4 broodjes

4 kl granenmengeling (sesam, zonnebloem, pijnboompitjes,...)

Eiwit

40 g ijsbergsla

1 lenteui

1 avocado

300g gepelde scampi

Olie (bv. arachideolie)

zout en peper

1/2 citroen

 

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Voor de pesto: mix de kruiden, amandelen en arachideolie
  3. Voor de saus: mix 2 el van de mengeling met de yoghurt.
  4. Snij de broodjes in 2. Besmeer met eiwit en strooi er graantjes over. Plaats de broodjes gedurende 10 minuten in de oven.
  5. Bereid de Ribbles zoals vermeld op de verpakking.
  6. Was de salade en de lenteui. Snij de salade in fijne reepjes en snij de lenteui in fijne schijfjes. 
  7. Verwijder de schil van de avocado en ontpit deze. Snij het vlees in fijne sneetjes. 
  8. Bak de scampi in een beetje olie. Kruid met zout, peper en citroensap.
  9. Beleg het onderste broodje met de sneetjes avocado en voeg de scampi, salade en lenteuit toe. 
  10. Smeer een beetje saus op het bovenste broodje. 
  11. Serveer de Ribbles met de burger en het sausje van pesto en yoghurt.

Wist je dat?

Avocado is een fruit rijk aan vezels, vitamientjes en mineralen!