
Recept
Burger met scampi en pestosaus
Ribbles
35'
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten
1 zak Ribbles
25 g kruidenmengeling (dille, bieslook, koriander, peterselie)
30 g gepelde amandelen
50 ml arachideolie
200 ml Griekse yoghurt
4 broodjes
4 kl granenmengeling (sesam, zonnebloem, pijnboompitjes,...)
Eiwit
40 g ijsbergsla
1 lenteui
1 avocado
300g gepelde scampi
Olie (bv. arachideolie)
zout en peper
1/2 citroen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Voor de pesto: mix de kruiden, amandelen en arachideolie
- Voor de saus: mix 2 el van de mengeling met de yoghurt.
- Snij de broodjes in 2. Besmeer met eiwit en strooi er graantjes over. Plaats de broodjes gedurende 10 minuten in de oven.
- Bereid de Ribbles zoals vermeld op de verpakking.
- Was de salade en de lenteui. Snij de salade in fijne reepjes en snij de lenteui in fijne schijfjes.
- Verwijder de schil van de avocado en ontpit deze. Snij het vlees in fijne sneetjes.
- Bak de scampi in een beetje olie. Kruid met zout, peper en citroensap.
- Beleg het onderste broodje met de sneetjes avocado en voeg de scampi, salade en lenteuit toe.
- Smeer een beetje saus op het bovenste broodje.
- Serveer de Ribbles met de burger en het sausje van pesto en yoghurt.
Wist je dat?
Avocado is een fruit rijk aan vezels, vitamientjes en mineralen!