Entrecôte met roze peper en gestoofde groenten
Recept

Entrecôte
met roze peper en gestoofde groenten
Pom' crisp

20'
Voor
4
Gemiddeld
Ingrediënten

1 verpakking Pom’Crisp

2 tussenribstukken van 400 g/stuk

2 kropsla’s

1 bussel radijzen

½ glas witte wijn

2dl kalfsfond (facultatief)

2 el rode peperbessen op azijn

50 g boter

zout en peper

Bereiding
  1. Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla’s (je kan ze gebruiken voor soep), en snij ze in 4. Kuis en was de radijzen. Snij de radijzen in kwartjes. Stoof de sla en de radijzen gaar in een bodempje water en een klontje boter voor ongeveer 10 minuten. Breng de groenten op smaak met zout en peper.
  2. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak het vlees naar smaak in en flinke klont boter. Verwijder het vlees uit de pan en houdt het warm onder een stuk aluminiumfolie.
  3. Verwijder het overtollig vet uit de pan. Deglaceer de pan met de witte wijn en de kalfsfond (of 1dl water). Voeg de roze peperbollen bij de saus en laat het voor de helft inkoken. Bind de saus met een klontje boter en breng het op smaak met zout en peper.
  4. Maak de Pom’crisp klaar zoals aangegeven op de verpakking.

Wist je dat...

Rundsvlees in een goede bron van energie want het bevat 12 vitamines en mineralen zoals zink, ijzer. Geschikt voor elk seizoen, want het speelt een essentiële rol in de aanmaak van hemoglobine en rode bloedplaatjes

Recept

Scampispiesjes
met dipsausje
mini-krieltjes

Recept

Lamskoteletjes
met knolgroenten
Special oven kroketten