Recept
Traditionele
Ossobuco
Pom'crisp
20'(+1u30)
Voor
4
Gemiddeld
Ingrediënten
1 zak Pom’Crisp
4 stukken kalfschenkel met been
2 wortelen
1 ui
2 stelen witte selder
2 tomaten
1 glas witte wijn
bloem
zout en peper
4 el gesnipperde peterselie
2 gesnipperde teentjes look
de zeste van 1 citroen of een sinaasappel
Bereiding
- Bestrooi het vlees met zout en peper en haal ze door de bloem. Bak de stukken vlees goudbruin langs beide kanten in een mengsel van boter en olie.
- Schil en snij ondertussen de groenten in kleine stukjes.
- Verwijder het vlees uit de kookpot en vervang het door de groenten. Laat de groenten enkele minuten bakken, voeg er het vlees terug bij en giet er dan de wijn bij. Voeg er tijm en laurier bij en laat de ossobuco zachtjes garen onder een deksel gedurende 1,30 h.
- Voeg er dan de gremolata bij en laat de ossobuco nog 3 minuten zachtjes pruttelen.
- Maak de Pom’Crisp klaar zoals aangegeven op de verpakking.
Wist je dat...
Een beetje geschiedenis: Ossobuco is een Italiaans recept afkomstig uit Lombardië et meer specifiek van uit Milaan. Ossobuco betekent letterlijk “Bot met gat”. Het is een recept dat dateert uit de 18de eeuw, maar de eerste geschreven sporen vind je pas terug in de 19de eeuw.