Recept
Veggie groenteburger
met guacamole
Sweet Potato
20'
Voor
4
Gemiddeld
Ingrediënten
Voor de burger:
- 200 g wokmengeling met paprika
- 20 g geraspte witte kool
- 20 g geraspte wortel
- 1/2 rode paprika
- 1 lenteui
- 6 el houmous
- 100 g kikkererwten uit blik
- 2 kl harissa
- 2 kl ras el hanout of indische kruidenmengeling
- 4 el kikkererwtenmeel
- peper & zout
- 4 hamburgerbroodjes
Voor de guacamole:
- 2 rijpe avocado’s
- 1 teentje look
- 1/4 rode chilipeper
- 12/ takje witte selder
- 1/2 rode ui
- 1 lenteui
- sap van 1/2 limoen
- peper & zout
Andere:
- zure room
- 100 g geraspte rode kool
- 10 cl rijstazijn
- 1 komkommer
- 50 g rucola
- Gemengde salade
Bereiding
Rode koolsalade:
- Schaaf de rode kool fijn en meng ze met de rijstazijn. Breng verder op smaak met peper en zout.
- Zet deze mengeling gedurende een uurtje afgedekt weg zodat deze kan marineren.
Groenteschijven:
- Hak de kikkererwten grof. Snijd de lenteui en de paprika fijn. Meng alle ingrediënten voor de groenteburger goed door elkaar tot een stevige massa. Breng de mengeling op smaak met peper en zout.
- Gebruik een ronde uitsteek vorm (ong 8 cm doorsnede) om de 4 burgers te maken. Bak de burgers op een pan met wat olijfolie tot ze aan beide zijden goudbruin zijn. Laat ze ongeveer 8 min. verder garen in een voorverwarmde oven op 170 °C.
Guacamole:
- Snijd de chilipeper, de look, de selder en de rode ui fijn. Meng deze onder de geplette avocado’s en breng op smaak met het limoensap, peper en zout.
Burgers:
- Snijd de komkommer met behulp van een dunschiller in schijfjes.
- Toast de burgers in een verwarmde pan.
- Smeer op het onderste broodje de guacamole, leg daarop de veggieburger, dan de komkommer, de rucola, de gemarineerde rode kool entot slot het bovenste deel van het broodje.
- Serveer er indien gewenst de afgekruide zure room bij en frietjes van zoete aardappel.
Wist je dat?
De zoete aardappel maakt helemaal niet deel uit van de familie van de aardappel. Het is immers een groente, vol vitaminen.