Chili cheese
loaded fries
Air fryer Allumettes
- 1 rode ui, in ringen
- 100 ml azijn
- 50 ml water
- 1 el suiker
- 1 tl zout
- 0,5 ui, fijngesneden
- 2 teentjes look, fijngehakt
- 500 gr gemengd gehakt
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 2 el rum
- 0,5 limoen, het sap
- 70 gr tomatenpuree
- 8 el passata
- 2 el kandijsuiker
- boter
- 600 gr McCain Airfryer Alumettes
- 1 plakje cheddar kaas
- 2 stengels lente-ui, in ringetjes
- 0,5 limoen, de zeste
1. Maak eerst de gepekelde rode ui: Doe de azijn, suiker, zout en water in een steelpannetje en zet op het vuur. Laat even pruttelen tot de suiker is opgelost. Doe de rode ui in een kommetje en overgiet met de pekelvloeistof. Laat marineren in de koelkast.
2. Fruit voor de chili de ui en de look in klontje boter. Voeg daarna het gehakt toe en bak rul. Kruid met de chilipoeder en gerookte paprikapoeder. Flambeer met rum als het gehakt gaar is en breng het geheel nog veder op smaak met het limoensap, de tomatenpuree, de passata en de kandijsuiker. Roer goed en laat het geheel even verder pruttelen op een zacht vuurtje.
3. Bak de frietjes op 200 graden in de Airfryer gedurende 8 minuten. Schud halverwege de frietjes even op.
4. Verdeel de frietjes over een groot bord. Schep er de chili in het midden bovenop. Leg een plakje cheddar op de chili en smelt deze met een keukenbrandertjes of zet het bord nog even onder de grill. Werk nog af met de lente-ui, de gepekelde rode ui en zeste van limoen alvorens te serveren.
Zoals gezien op TV
Komt dit recept je bekend voor? Dat kan, want het is speciaal ontworpen door één van de chefs op Njam TV. Jelle Beeckman bedacht dit lekkere recept met de Airfryer Allumettes voor het programma In De Mix.