aardappel rozemarijn en hazelnoten
Recept

Aardappelen met
Rozemarijn en hazelnoten
Krieltjes

20'
Voor
2
Gemakkelijk
Ingrediënten

1 pak McCain Duo krieltjes (2 x 350 gram)

3 takjes rozemarijn

50 gram ongezouten blanke hazelnoten

1 bekertje crème fraîche (125 ml)

Bereiding
  1. Kook de aardappels in weinig water met 2 hele takjes van de rozemarijn in 16-18 minuten gaar.
  2. Verhit een koekenpan (zonder vet) en rooster de hazelnoten tot ze iets bruin worden en lekker beginnen te ruiken. Laat de hazelnoten afkoelen.
  3. Verwarm de crème fraîche in een steelpan en ris de naaldjes van de overgebleven takjes rozemarijn.
  4. Hak de naaldjes fijn en voeg ze toe aan de crème fraîche.
  5. Hak de hazelnoten grof.
  6. Giet de aardappels af en besprenkel lichtjes met wat zout
  7. Verwijder de rozemarijntakjes en verdeel de aardappels over de borden.
  8. Schenk de crème fraîche erover, en bestrooi met de gehakte hazelnoten.

 

Serveer met een gebakken scholletje en gekookte worteltjes of gewokte paksoi.

Wist je dat...

Crème fraîche is beter te gebruiken bij warme gerechten dan zure room, dit omdat het minder kans heeft om te schiften.

Krieltjes
Aardappel

Recept

Gehaktbrood
met krieken
Aardappelblokjes

Nieuw Recept

Vers gekookte krieltjes
met pittige kruidendressing
Mini-krieltjes