Recept
Vers gekookte krieltjes
met pittige kruidendressing
Mini-krieltjes
15'
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten
2 pakken McCain Mini-krieltjes (450 gram)
2 (biologische) citroenen, schoongeboend
2 teentjes knoflook
20 gram verse bieslook
20 gram verse platte peterselie
100 ml extra vergine olijfolie
zeezout en zwartepeper
Bereiding
Pittige kruidendressing:
- Rasp de gele schil van de citroen (rest wordt niet gebruikt).
- Snij de knoflook, de bieslook en peterselie fijn.
- Meng citroenrasp, knoflook, peterselie en olijfolie en breng op smaak met peper en zeezout.
- Verdeel de kruidendressing over de gekookte aardappels en serveer direct.
Krieltjes:
- Kook de Mini-krieltjes in 3 minuten helemaal gaar.
- Besprenkel de krieltjes lichtjes met zout en schud ze goed door elkaar.
- Vermeng vervolgens de dressing samen met de krieltjes.
Voor extra variatie kun je het serveren met gegrilde hamburger en komkommersalade.
Wist je dat...
Aardappelen komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Sinds dien zijn ze uitgegroeid tot één van de belangrijkste voedselgewassen wereldwijd.