Krieltjes kruidendressing
Recept

Vers gekookte krieltjes
met pittige kruidendressing
Mini-krieltjes

15'
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten

2 pakken McCain Mini-krieltjes (450 gram)

2 (biologische) citroenen, schoongeboend

2 teentjes knoflook

20 gram verse bieslook

20 gram verse platte peterselie

100 ml extra vergine olijfolie

zeezout en zwartepeper

Bereiding

Pittige kruidendressing:

  1. Rasp de gele schil van de citroen (rest wordt niet gebruikt).
  2. Snij de knoflook, de bieslook en peterselie fijn.
  3. Meng citroenrasp, knoflook, peterselie en olijfolie en breng op smaak met peper en zeezout.
  4. Verdeel de kruidendressing over de gekookte aardappels en serveer direct.

Krieltjes:

  1. Kook de Mini-krieltjes in 3 minuten helemaal gaar.
  2. Besprenkel de krieltjes lichtjes met zout en schud ze goed door elkaar.
  3. Vermeng vervolgens de dressing samen met de krieltjes.

 

Voor extra variatie kun je het serveren met gegrilde hamburger en komkommersalade.

Wist je dat...

Aardappelen komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Sinds dien zijn ze uitgegroeid tot één van de belangrijkste voedselgewassen wereldwijd.  

Nieuw Recept

Quiche met witloof,
kaas en hesp
Krieltjes

Recept

Scampispiesjes
met dipsausje
mini-krieltjes